RSS

неделя, 15 май 2011 г.

От нищо...нещо

Имало едно време една фея, която носила името - Craftdiva. Тя се вдъхновявала от всичко красиво и приказно, много обичала да се забавлява с цветни картончета и да ги превръща в красиви картички. Затова с право хората я наричала картичко-фея. Веднъж, след тежък работен ден, докато релаксирала в своя шарен свят, изпод работливите ръце на феята, се появила нежната „заготвка”:
И въпреки, че била толкова красива, тя я нарекла „грозното патенце”. Това име било дадено не случайно, защото феята имала идея да превърне „грозното патенце”, в красив лебед... И въпреки, че можела да разкраси „грозното патенце” сама, феята, решила да покани шест, от най-ентусиазираните картичко-феи и с тяхна помощ да създадат „красивият лебед”. Ето, че не минало много време и феи от цяла България, се отзовали на поканата. Картичко-феята, Crafrtdiva, се сбогувала с „грозното патенце” и го пуснала да плува към морския бряг. След като преминало през потоци и реки, в един дъждовен ден „патето” доплувало до Варна. Там го посрещнала усмихнатата фея - Kate Land. Приютила го на топло в своя слънчев дом и когато то си починало от пътя, му дала своята орисия, с думите: „Колкото повече плуваш, толкова по-красиво да ставаш” и го пуснала по течението, да плува към следващата своя орисница – Fairy Dreams...

Каква е съдбата на „грозното патенце” и как се е превърнало „красив лебед”, предстои да разберем, ако следим приказните светове на останалите орисници: Fairy Dreams, Sleepless but Dreaming, Ivet fantasy, Addii-Addii и Arcadia.

3 коментара:

craftdiva каза...

Страхотен разказ и много сполучлив акцент е това дръвче :-) Браво

Katya Kovacheva каза...

Благодаря, радвам се, че ти харесва :)

craftdiva каза...

Благодаря ти за участието :-) Без теб нямаше да се получи толкова красива

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!