RSS

вторник, 19 юли 2011 г.

Опаковки и още нещо ...

Привет дами!
Както обещах в публикацията Горещо лято, време е да ви покажа и опакованите подаръци, които сътворих в един горещ следобед предната седмица. 
Най-накрая и техния ред дойде - и трите опаковки са летни, весели и според мен будят любопитство какво се крие под опаковката :) ... но това ще запазя в тайна :) 
Може би съм пропуснала да споделя, но предния уикенд бях далече от шумния и претъпкан град, бях на юг, където горещините са още по-големи, а работата е още по-тежка, поради факта, че се върши директно под жаркото слънце. И след като успях да посрещна изгрева сред природата и да свърша малко работа под слънцето, когато беше станало най-горещо бях до пресъхващия язовир, сред бостан с неузрели още дини и сред житни класове, чакащи да бъдат ожънати.
На такова място няма как да не се вдъхновиш и ето, че ме осени идеята да направя опаковки с помощта на природата. Откъснах няколко папура, два - три класа жито и след като огледах околните ниви се отправих към дома .....
Вече е време да покажа, как използвах природните материали, а най-отдолу може да видите снимки, на това, което ме вдъхнови :)


На дъното на язовира - така кръстих тази опаковка :) За направата й използвах тишу хартия, в която е увит подаръка, крепирана хартия, от която направих рибката, папури, за да е пълна картинката ... Това е опаковката, която чудесно пасна на картичката - лодка и успя да предизвика щастлива усмивка у получателката си.

Пред нас са блеснали житата - тук водещото беше хартията, която беше избрана за опаковка на този подарък. Реших, че много подходящо ще се върже с няколко житни класа и малко натурална рафия. Семпла опаковка, но в унисон със сезонната жетва .....

Ако първия подарък нарекох "На дъното на язовира", този ще нарека "Морско съкровище". Тук самият подарък определи и цвета на опаковката - кралско червено. И понеже е лято не можем да минем без миди и рапани. Надявам се, че се вижда замисъла - опаковката представлява мида перла (като онези в приказките), а малките рапанчета и истинската мида в дъното, загатват за съкровището, което се намира под опаковката ...
 Триото подаръци в лятна тематика - горещо, лятно и емоционално ...
 А това е вдъхновението ...
Аз и бостанското плашило :) и динята, която, чака да бъде откъсната ...


Няколко реда царевица и тикви в нашето ранчо :) 

 ... и лястовичките, които обсъждат маршрута за връщане към родината.

Дано да съм успяла да пресъздам спокойната атмосфера на селото. Възползвайте се от лятото и се зареждайте положително от малките неща!


0 коментара:

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!