RSS

неделя, 25 септември 2011 г.

Специален Рожден Ден

Имало едно време едно принцеса. Тя не живеела в голям замък, не била омъжена за принц, нямала безчет слуги, но въпреки това била много специална и всички в царството много я обичали. В началото на лятото през 2010 г., принцесата организирала голям прием, в чест на своя 30-ти Рожден Ден. И както всяко голямо тържество и това изисквало своята организация - покани за гостите, декорации, подаръчета. Принцесата била достатъчно заета и възложила всичко това, на своята довереница. Задала й само цвета - лилав и я оставила да я изненада...
И така с удоволствие, довереницата, т.е. аз, се заех да направя всичко за голеия празник. Първо започнах с поканите, издържани в кралско лилаво - семпли но величествини, като самата принцеса.

От тук нататък дойде по-трудната част. Освен всичко останало покрай празника, трябваше да подготвя и специален подарък за "принцесата". Решението беше взето на по-ранен етап, но изпълнението вървеше паралелно с подготовката за празника. Филм с кратка история за "принцесата" и поздравления от всички близки и приятели. И тъй като обичам всичко да е перфектно, това ми отнемаше доста време и декорацията остана на заден план. Наложи се част от нещата да купя готови - балони, шапки и лиани. И въпреки, че в днешно време всичко има в магазините, държах сама да направя банера "ЧеститРожден Ден", за да бъде по-различен и да говори :)
Направих и куп цветя от хартия, част от които останаха неизползвани, защото нямаше къде да закрепя. По масата разпилях лилави стъклени камъчета, салфетките сгънах по по-различен начин. А за гостите изработих малки картички, в които сложих по една велика мисъл за приятелството и благодарствено послание от "принцесата".
В денят на голямото тържество, стигнахме до мястото на събитието. Времето перфектно - едно приятно и горещо слънце, да се чуди човек защо избягахме на километри от морето. И в тази жега започнах да украсявам залата.
И понеже съм перфекционистка, мисля, че имаше още неща, които бих могла да направя по-добре, но гостите останаха очаровани от цялостната декорация.
Специален рожден ден, като този, не може да мине без специалните изненади - Доближените на "принцесата" се появихме с тениски с надпис "Честит Рожден ден", а самата "принцеса", облякохме рожденничката с потник, от двете страни, на който стояха следните надписи:
"Благодаря ви, че ви има приятели!"
и
"Звезда на вечерта"

И така купона започна да се вихри, както дворцовите приеми. Какво друго да му трябва на човек - щом има приятели, звезда на вечерта, торта, балони, музика - това е всичко небходимо за един прекрасен празник...
Принцесата остана много доволна, сияеща, изненадана и смаяна,от всички изненади, който една след друга се мъдреха и накрая въздъхна:
"То било много вълнуващо да станеш на 30!"

4 коментара:

Miss Emerald каза...

Благодаря - за прекрасната приказка, която при мен май ще бъде и за лека нощ, върна ми вярата, че и в днешно време е чудесно да си принцеса, а когато тази принцеса има такава добра, сръчна и творческа довереница е още по-хубаво! Направила си празника й незабравим, а аз се надявам да направиш моите сънища прекрасно шоколадово-лилави!

Em каза...

И аз май ще сънувам сънища в приказно лилаво! Още помня как едно време си мислех, че съм като Пепеляшка и всеки момент ще изкочи добрата фея-кръсница! Ти си точно такава фея, която твори чудеса и е сътворила един незабравим празник!

Анонимен каза...

Благодаря ти Катенце за прекрасната приказка, която сътвори за мен:)

Katya Kovacheva каза...

Удоволствието е изцяло мое, принцесо :)
Обичам да творя приказки, особенно за теб!

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!