RSS

четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Последно 20 и един вълшебен ден

Поредицата от рождени дни продължава с моя - 30.09.2011. Както споделих по-рано тук, тази година той е различен - последният, в който започва с 20 и ... Поради тази причина, исках да го отбележа по-запомнящо се, но покрай подготовката за партито-изненада, времето, с което разполагах, беше съвсем малко, а умът ми - изцяло зает с това, как да спретнем перфектната изненада. И така, седмица преди рождения си ден взех решението, че няма да има шумен празник - ще почерпя само най-близките ми хора. И въпреки всичко, домашната обстановка напомня за ден като всички останли, така, че зодия везна, промени решението си ден преди празника :) Докато работех ми просветна - "ще се съберем дамска компания и ще отидем на онова караоке, в което никога не съм ходила". Речено - сторено - направих резервация, поканих дамите и купувайки кутия бонбони, се запътих към партито-изненада (все пак след 12:00, щях да бъда рожденничка). И ако сте прочели предната публикация, вече знаете какъв е бил ефекта на изненадата :)
Наближава 00:00 часа, обикновено, винаги когато сме празнували рожденния ден на споменатия приятел, след 12 всички ми честитят, черпим се малко и това е. Малко преди 12, две от момичетата, започнаха да се суетят. Аз нали съм си прозорлива, веднага разконспирирах, че ще ми поднесат тортата на рожденника със свещички за мен - 29. Е да, но моята прозорливост се оказа не толкова развита. Точно в 00:00 часа, загасиха лампите и се появиха сторта с искрящи свещички. И какво да видят очите ми?! Цяла, кръгла, съвсем нова торта и приближавайки я чета: "ЧРД, Кате!" Ей в този момент, си е заслужавало човек да ме види - бях едновременно безумно щастлива, недоумяващо учудена и свършено очарована. Все си мислех, че ще ми подготвят свещички, но в най-смелите ми представи стигах до там, че ще са разположени върху паста или върху тортата на рожденика. какви прекрасни, приятели, имам само - сетили са се да поръча специална торта само за мен и освен това са успели да го запазят в тайна! Освен това в момента, в който приключихме с тортата, ми подадоха картичка. Пратка от една талантлива девойка, която много искала да ме зарадва. И да, успя! След като отворих плика, бях сигурна, че картичката е от нея.
Този прекрасен мъфин ме гледаше така щастливо, че едва успях да му устоя. А пожеланието  - толкова искрено и точно като за мен.
След това емоционално, начало на рождения ми ден, какво ли ме очаква през деня?
Въоръжете се с търпение и време - продължавам да разказвам :)
Тук е момента да споделя, че се чувствах страхотно и дните преди рождения си ден - просто ми беше празнично. А за това ми настроение, спомогнаха и една далечна картичка, която пристигна още на 27.09. от една приятелка, която живее в Германия.
Тази страхотна картичка отъпка пътя на изненадите :)
На 29.09. както си седя в офиса вглъбена в поредната неотложна задача, която трябва да свърша, получавам SMS. и тъй като си мисля, че е напомняне за неплатената ми сметка, не му обръщам внимание. След малко, обаче, любопитството взе да ме гложни и прочитайки го, разбирам, че съм удобрена по програмата - Аз мога повече - да уча испански. Очичките ми светнаха в миг и си помислих, че това е най-прекрасния подакък, който бих могла да получа :) (може би, защото не знаех какво ме очаква на следващия ден). Желанието ми беше толкова голямо, че на 30.09., недоспала, естеснено, след като усях да изненадам сестра ми, да й споделя за прекрасните емоции от предната вечер и да си получа ранната изненада от нея, се отправих да си взема уведомлението. Моята изненада към нея е естествено почерпка - нали на рожденика му се пада да почерпи. От вечерта й оставих бележка, след като си направи кафе, да си отвори хладилника и там да си открие изненадата (любимите й еклери). А тя милата, видяла тортата и нищо неподозираща, започнала да се самообвинява, колко несетена била, щом сама съм си поръчала торта :) Толкова мило ми стана, като ми го разказа! И след като вече си бя измила очичките, трябваше пак да заблестят - в дневната ме чакаше картичка точноот сестра ми, която въпреки моето скриване на ножицата, успяла да ми направи картичка сама (само за 4 мин). И пак грейнах, като слънцето, щом я видях :)
А в моята стая, ме чакаше отново пощенски плик - още по подчерка разбрах, че е от мама и тати, отварям нетърпеливо и изваждам една слънчева картичка, изработена, отново специално за мен, от майка ми и надписана с монго любов и от двамата. Милите ми, те, винаги се стараят да направят денят ми специален - и успяват!
Още по щастлива, излязох от къщи и се надявах да съм първата в брото по труда, но уви, преди мен имаше един човек. ОК, все до 9:00 часа, ще успея да мина, но от там излязох чак 9:50 часа. И така, вече закъсняла, с подобаваща почерпка за колегите, се отправих към офиса.
Още с влизането ме грабнаха да работя, но след като отпратих жената, която ме чакаше и се заех да подредя почерпката, колежката, застана пред мен с един прекрасен букет, толкова нежен и чудесно декориран, че успя да ме остави без думи...
След поздравленията и от другата колежка, беше време, вече малко да поработя. Излишно е да ви казвам, че не знаех къде се намирах и това, за което най-малко мислех, беше работата, но трябвше да свърша поне неотложните неща.
И съвсем неусетно, стана обяд - аз на телефона с клиентка, в този момент влизат двама колеги (които работят в друг офис). Единият сяда срещу мен, а другия - продължава към вътрешността на офиса. И учудена, защо не се спря да ме поздрави, затварям телефона и докато си приемам поздравленията от другия колега, вторият изкача зад гърба ми пеейке Happy birthday и с торта със грейнали свещички. Е, това вече можеше да ми докара инфаркт, ако бях в по-напреднала възраст! Продължавам да гледам учудена, задаваща безброй въпроси, с умупомрачително щастлива усмивка, с благодарност и малко вина. И отново следваше да си пожелая желание и да докажа, че ще се сбъдне :) Обяснявайки,  как съм се шегувала за тортата и на майтап съм казала, да направи торта, същия този колега се появява с огромен бял букет от лилиуми и хризантеми. "Ей, момченце, не се прави така, ще докараш някой сърцетуп на кака си!" И изричайки тези думи, съм толкова щастлива, от тази съвсем неочаквана и неподозирана изненада и в същото време горда, че един 20-годишен младеж, е склонен на подобна постъпка. В този момент завидях на себе си. Освен прекрасни приятели и близки, май има и чудесни колеги!Тортата беше шоколадова - такава, каквато аз обичам и беше толкова вкусна,но в еуфорията въобще не ми дойде на ум да я снимам. Успях, обаче, да увековеча букета :), така, че гледайте него - и дайте воля на въобръжението си за тортата...
И след поредната изненада, вече нямаше как да се концентрирам. Свърших каквото не можеше да се отлага и в края на работния ден, се отправих към къщи. Влизайки в стаята, ме посреща една феерия от цветове- един огромен, пъстър и невероятен...букет от балони, който подскачаше жизнерадостно в ритъма на сестра ми. При вида му, не можах да си намеря място, оставих, цветята, които носих, на плота и настана едно скачане, една радост, едни възклицания.
Е, все съм знаела, че картичка ще ми нарави,но мислех, че до там ще се спре, а за подобен букет, дори не съм и мечтала. Ама това е - да имаш най-страхотната сестра на света! Тя винаги намира най-правилния начин, за да предизвика онази истинска усмивка на лицето ми, винаги ме изненадва нестандартно и затова толкова много си я обичам!
Успокоявайки страстите, нахлузваме новите тоалети и се отправяме към мястото на празника.
А първата гостенка е Любимката (това, е братовчедка ми, която си спечели това прозвище). Влиза в заведението, с внушителна саксия и лилав пакет. Хризантеми, едни такива жълти, жизнерадостни, приближават към мен и с всяка стъпка, моята усмивка расте. Перфектни са! 
А в лилавия пакет - пижамка, също толкова радостна и забавна :) Няма как да не ви споделя, че и Любимката, винаги знае как да ме зарадва и изненада. Невероятно е, да имаш такива прекрасни хора около себе си!
Малко по-късно, идват и останалите две дами - Маги - винаги с широка усмивка! От нея е и втория слънчев букет с лилиуми. А веднага след букета, получавам и много нешен и съвършен комплект бижута, от всички.
Последната изненада, идва с една усмихната и мила дама, която освен с чаровната си усмивка и доброто настроение, ме изненада с едно нежно бижу и пожелание ..... (то си остава за мен :)
Вечерта продължи с песни  и танци, много щастливи лица, много усмивки и прекрасно настроение. 
И нали не си мислите, че приключихме с изненадите? Идва ред и на последната - и не, това не е тортата. Нея я изядохме на следващата вечер, а тя беше също толкова емоционална, забавна и изненадваща - получих един страхотен комплект за парти и пожелания за много партита, така, че стягайте се за парти :)
Кулминацията на моя празник, идва с най-олемите купонджийки и свежарки - Валето (сестра ми) и Маги - и с тяхното изпълнение, специално за мен на песента Рожден Ден на Мая Нешкова. Знам, че ще си кажете - какво му е необикновеното, в караоке да се изпее тази песен? Необикновено е усещането, което, човек изпитва, когато пеят специално за него! Необикновен е начинът, по който я изпяха - с огромно желание, неподправена искреност, пламтяща душа, бликаща любов, искрящи очи и с най-прекрасните и щастливи усмивки. (Съжалявам само, че не успях да направя клипче, но бях толкова запленена да ги гледам и слушам, че забравих за апарата).
"...за приятелите наши,
нека вдигнем тежки чаши,
нека зло да ни забрави,
да ме живи, да сме здрави
и живеем 100 години..."

В този момент се почуствах най-голямата късметлийка няма да описвам чувствата, които изпитах, защото рискувам да се повторя, но останах горда от факта, че точно те изпяха тази песен и то точно за мен. Момичета, за този момент, дори не момент не съм си и мечтала, накарахте ме да се почувствам много специална, обичам ви! 
С такива невероятни хора, около себе си, няма ден, в който да скучая; няма час, в който да не съм щастлива; няма секунда, в която да не се усмихвам! Благодаря ви, хора, че ме карате да блестя и правите живота ми неповторим! Благодаря ви, за емоциите, които ме накарахте да изпитам; за усмивките и топлината, с която ме дарихте; за това, че направихте празника ми вълшебен и ме накарахте да се почувствам, щастлива, специална и обичана!


От толкова много изненади наистина не знаех къде се намирам и дали от емоции или от възрастта :) към края на вечерта ми стана малко лошо, но като си помислих за изминалия ден, всикчо отмина!

Ето, толкова вълшебен, беше денят на моето последно 20 :) 
Надявам се, да съм успяла да ви предам, поне частица от емоцията и щастието, което изпитах аз!

На всички вас, които се спирате тук да споделяте моите емоции, желая от сърце, да имате и вие такива незабравими моменти, които спират дъха, карат ни да се чувстваме специални и да оценим значимите хора в живота ни! Не спирайте да се усмихвате и бъдете щастливи!

2 коментара:

Miss Emerald каза...

С интерес и усмивка изчетох публикацията ти! Бъди все така широко усмихната, преживявай още повече такива хубави и емоционално зареждащи дни, които да те радват дълго, дълго! Страхотен рожден ден са ти спретнали - изпълнен открай докрай с приятни изненади, каращи те да се чувстваш щастлива, обичана и специална! Най-хубавият подарък!

Green-Eyed Girl каза...

Честит рожден ден от мен (макар и на патерици)! Страхотно парти, емоционално и запомнящо се. Още много такива ти пожелавам!

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!