RSS

неделя, 9 октомври 2011 г.

Първо 30, или още една идея за юбилеен рожден ден

Както казах по-рано, предната седмица, беше седмицата на рождените дни! 
Една трескава подготовка, започна да се вихри още от Понеделник, едни нагласяния и планове, а в офиса - работа, ама много работа. Остават само вечерите, в които ще трябва да приготвя всичко, но и те не са толкова много... И така първият рожден ден беше на 29.09., един приятел подобаващо стана на 30. И тъй като сме на мнение, че всяко първо нещо трябва да се запомня - с останалата част от компанията, решихме, че на първото 30 му подхожда, да бъде посрещнато с много шум. 
Рожденикът беше решил да отпразнува събитието на 30.09. и съответно всички бяхме поканени тогава на купон. Но ние решихме да му устроим парти-изненада. И така, уговорихме се с приятелката му, на 29.09. да го изведе от къщи и да се завърнат към 20:00 часа. През това време, всички ние се настанихме у тях, започна трепетно суетене около украсата, подреждането на масата, а накрая притихнахме в очакване на рожденика.
Украсата както може би се досещате, спретнах аз. Реших да бъде в два цвята - синьо и жълто. Първото нещо, което направих бяха цветята от крепирана хартия. Първоначалната ми идея беше да ги направя на гирлянд и да ги закача някъде, но в последствие, сметнах, че по-добре ще стоят върху салфетките. Естествено, не може рожден ден, без банер, така, че измайсторих и него. И понеже отдавна ми се въртеше една идея в главата, направих и цифри, които да бележат годините на рожденика. Тях успях да декорирам, за разлика от банера, който се получи по-семпъл. Като за довършек на цялия този синьо-жълт хартиен труд, направих два разкошни пуха, малко балони в допълнение и украсата беше готова :)

За масата следвахме менюто, с което рожденникът беше планувал да ни посрещне следващата вечер - пилешки късчета с два вида сос, руска салата, пълнени яйца, студени хапки, тортийа чипс със сос, домати с моцарела, които спестихме, поради липса на място :) 
Торта естествено, че имаше - тя също беше домашно приготвена, с обилно количество течен шоколад. Предната вечер се суетяхме около украсяване на тортата и приготвяне на салати и хапки. Моята изненада, беше Мохито, което си беше едно обещание от лятото към рожденника и въпреки, че той не полежа да го опита, ще му простя, нали е рожденник :)
И така малко преди да се приберат рожденикът и половинката му, бяхме нахлузили маските, приготвили тортата със свещичките и смълчано очаквахме отключването на входната врата.
Вратата се отключи, свещичките вече бяха запалени, но така и рожденикът не влизаше. И за да не ни разконспирира, решихме той като не отваря, ние да отворим. И в този момент няма да ви опиша какво се случи. Всички му изкочихме в тесния коридор, с маски на главите и торта с горящи свещички, а той даде на заден, чудейки се - "Какви ли са тия извънземни, дето са се настанили в моя апартамент?" Няколко мига, след като успя да се осъзнае, вече грееше от щастие и се чудеше къде да си намери място. Нищо неподозиращ, влезе в стаята, където го очакваше подредената маса и горния надпис - Честит ожден Ден - 30 :) Още не беше духнал свещичките, като му изскочи и най-малкия гост (5-месечния Марти, с майка си), които му носиха подаръка. И освен, че зарадвахме рожденника, успяхме да уплашим и детето, но се надявам,че вече го е преживял. Какво да се прави, в такива моменти, еуфорията е голяма.
Свещичките вече бяха духнати, желанието - пожелано, така, че беше ред рожденника да ни покани на масата и след първия тост да си отвори и подаръка.

 
Подаръкът (опаковката) и картичката - отново бяха мое дело. Не ме питайте как  успях с всичко, но с гордост мога да заявя, че те ми се получиха най-бързо. И особенно опаковката - за скромните 30 минути бях приключила с нея. В късните часове на нощта, се наложи да направя картичка, защото съгласете се - Не може такъв рожден ден без картичка, която да остане във времето! И така след известно време беше готова и тя. Това, което ме измъчи повече беше пожеланието, което предната вечер като си лягах ми се въртеше в главата, но след цял работен ден, вече нямаше и следа от него. Но явно, тая вечер, всичко беше с мен, успях да си спомня началото и от там го измислих до края :) Рожденникът, очевидно си го хареса, тъй като попита дали всички сме го измислили, а аз скромно си признах, че съм го съчинила сама :)
 
В крайна сметка, се получи една страхотна изненада - рожденикът остана очарован, от всичко и каза, че неито за миг не е заподозрял, че му готвим нещо такова. И как, след като всички му бяхме обещали, че в петък ще го уважим? Ние пък бяхме удовлетворени, че успяхме да направим празника му толкова вълнуващ и сме убедени, че ще го помни.
И гледайки го сега вече на 30, аз като човек, на който му предстои да ги навърши смея да кажа, че и на 30, живота е прекрасен, стига да намериш правилния за теб начин да го изживееш :)


Публикацията трябваше да се казва: 
"Първо 30, Последно 20 - или 2 в 1 рождени дни", 
но тъй като заплашваше да стане, безкрайно дълка, реших да я разделя на две. Съвсем скоро очаквайте и втората от тази поредица :)
А до тогава, ви желая - 
спокойна нощ и седмица, изпълнена с топли усмивки!

4 коментара:

arcadia каза...

Лелеее, страхотна изненада! Направо му завидях лекинко на рожденика ;))) Поздравявам те за идеите, търпението и желанието да направиш празника на приятел наистина специален и запомнящ се!

Miss Emerald каза...

Публикация, която успя да ме зареди с много настроение! Благодаря ти! Всичко, което сте подготвили и замислили е страхотно и чак ми се прииска и на мен такава изненада! Справила си се много добре с цялата хартиена подготовка за този рожден ден, а посланието ти е много, много добро! И сега ми идва една идея, нооооо... само малко да я поизбистря и ще я споделя с теб!

kami_bonbona каза...

Ето това е изненада!Браво браво на вас и най-много на теб за всичко което си измайсторила.Пожелавам ти да се връща изненадата и чакам продължението :)))

Katya Kovacheva каза...

Момичета, невероятни сте! Радвам се, че съм ви заредила положително с тази публикация!
Гери, с право си завидяла на рожденника -неповторимо е усещането да те изненадат по подобен начин, но и да изненадаш някого също си струва! Така, че вярвай, че и теб могат да те изненадат по подобен начин - никога не знаеш какво се върти в главите на околните!
Тони, мила, ако си пожелаеш по-силно такава изненада, тя ще те сполети! Пък само да разбера къде живееш, лично аз ще я организирам ;) Радвам се, че и пожеланието ти е харесало и ми сана много любопитно за твоята идея, така, че когато се избистри, очаквам да я споделиш :)
Ками, благодаря от сърце и на теб! аз получих подобна изненада преди години и тогава останах без думи. В интерес на истината, не вярвах, че някой ще се сети да направи подобно нещо за мен, но нали ви казвам, понякога се случват и необикновени неща, важното е да вярваме!
Пожелавам и на трите ви да бъдете споходени от такава или друга още по приятна изненада!
А продължението - скоро :)

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!