RSS

сряда, 8 февруари 2012 г.

Честит рожден ден, бабо!

Здравейте, приказни същества!
Днес, отново ще ви показвам картичка за Рожден Ден, но този път за една помъдряла дама. Моята баба, днес има рожден ден - пожелавам й, да ми е жива и здрава, още много години, за да мога да я направя истински щастлива! Какво да ви кажа за баба - тя е уникална жена - силна, борбена, но и нежна и мила. Понякога си мисля, че е като баба Илийца - няма нещо, което да й се опре. Има само един недостатък - не може да стои на едно място :) Все иска да работи и да работи, виж оставиш ли я на нивата, там се чувства най-добре. После, може да я боли всичко, но винаги първа тръгва, щом има работа за вършене. Дори постоянните ни напомняния, че вече не е 20 годишна "мома" и трябва да си даде почивка, не я спират - дори напротив амбицира се още повече :)
Освен, че е добра в земеделската работа, баба, е уникална търговка. Продава всичко, от чушки и домати, през дини и тикви, че дори и вафли и тетрадки. Признавам си, върви й! Понякога, може да намали от цената и да няма печалба, но пък винаги си продава цялата стока.
И каква баба ще е това, ако не може да готви? Ей, ненадмината майсторка е на масленици, катми и баници. Дори, стана известна със своята масленица - всеки, който я опита, после иска още от "масленицата на баба Жана".  Така де, нашата баба си има много почитатели и фенове, всички много й се радват, а пък ние много си я обичаме, въпреки, че не винаги го показваме!
И понеже знам, че майка, ще й сподели тази публикация, ще се възползвам да й кажа и от тук:

              Бабо, ти си прекрасна, гордеем се с теб и много те обичаме! 
                             И моля те, спри да се притесняваш, 
              бъди ни здрава, ще те накараме и ти да се гордееш с нас!

Баба не е от хората, които ме насърчават да правя картички, но тя си има своите причини, за това. Знам, че вътрешно, в себе си, се радва на това, което правя. Надявам се, посланието и картичката, да успеят да я зарадват искрено (въпреки, че съм наясно, от какво би изпитала най-голяма радост, но за момента разполагам само с това).
Картичката, бях замислила отдавна, така, че оставаше само да намеря най-подходящите хартии. Тези слънчогледи, веднага ми подсказаха, че без тях, картичката няма да стане красива. Моделът, ме впечатли отдавна, но скоро си го припомних. Много, ми хареса крайния резултат, точно така си представях картичката, за баба!

6 коментара:

Borqna каза...

Чудесна картичка! Прекрасна публикация!
Честито и от мен! Да ви е жива и здрава! Още дълги години да ви радва!

Валя каза...

Страхотна картичка, на живо сигурно е още по-красива!
Честит Рожден Ден и от мен, бабо! Ти бъди само здрава, другото ще се оправи:)

Мария каза...

Невероятна картичка, но още по-невероятни са внучките на баба. Радвай те я и ... сбъднете най-съкровенните й желания.

Miss Emerald каза...

Да е жива и здрава баба Жана! И не съм опитала от нейната масленица, но ми прозвуча тооооолкова вкусно! Обичайте я и не забравяйте, че всяка минута е ценна, показвайте й колко много я обичате с и без повод!
Картичката е просто страхотна! Заредена с много любов, с много признателност, с много слънчево, ведро настроение!

Анонимен каза...

Ех всички баби по селата са така,те се чувстват най-добре наистина на нивата докато копаят под горещото слънце,но няма как това са те нашите баби.Катя да е жива и здрава баба ти Жана,нека още дълги години да ви се радва на вас и на цялото си поколение което е създала по своя път от живота.Картичката е уникална особено слънчогледа е най-хубавото нещо с което може да превъплатиш в тази картичка и да изразиш любовта и към това с което преуспява в този кратък и забързан живот!Радвам се за това,че я цениш и отделяш време за изразяването на любовта си към ближните ти,защото в днешно време това е много рядко срещано нещо в нашето.Поклон!

Баба Жана каза...

Благодаря ти,Кате...Картичката в действителност е много по-хубава, а думите,написани във нея - много затрогващи и мили.Гордея се с теб и благодаря на всички твои приятели за хубавите пожелания.Нека заповядат на топла масленица

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!