RSS

събота, 3 март 2012 г.

Бяло, зелено, червено!

Има дати, които се вписват завинаги в летописната книга на всеки народ. Те оставят своите следи в националната памет, разкъсват времето на епохи, извисяват се и проблясват с пламъка на мълнии в тъмнината на миналото.
Трети март – датата на дълго мечтаната свобода на България, се е превърнала в ден, на който си припомняме дългия път, изминат от нашите предци, за да извоюват най-святото за един народ – свободата.
Повод да си припомним, че трябва да се гордеем, че сме българи. Всеки носи родината си чрез своето семейство; чрез своя роден край; в сърцето си, до последните дни от живота си. Трети март е един от най-големите български празници - на този ден са положени основите на третата българска държава. Трябва да помним, че този ден е и ден на признателност към всички загинали български, руски, финландски и други войни, които през годините от 1877 до 1878г., са се сражавали и загинали тук, за освобождението на нашата - българската земя!
Честит празник, на всички, които носят българския дух и българските традиции в сърцата си! Нека да имаме повече поводи за гордост, нека не забравяме историята и да запазим българските традиции и обичаи!
В духа на днешния празник, реших да ви покажа моята интерпретация на българския трибагреник. Довечера ще празнуваме 2 или 3 в 1, така, че вместо знаме, всеки ще си сложи по едно българско цвете.
БЯЛО - като снеговете по планините!
ЗЕЛЕНО - като тревата по равнините и горите!
ЧЕРВЕНО - като кръвта пролята за нея!
ТОВА Е МОЯТА РОДИНА!!!


 Освен националния празник, днес е Тодоров ден. 
Честит празник на всички именници! 
Носете си името със здраве и гордост и нека то да ви носи само късмет!

Трицветна празнична вечер ви пожелавам, изпълнена с гордост и патриотизъм!

2 коментара:

Мария каза...

Прекрасни са,такова цвете тряба да носи всеки българин на ревера си в празничния ден 3 март

Albena Weibel каза...

Честит 8 март, Кати! Бъди много щастлива и силна жена! Желая ти един незабравим празник! Прегръщам те!

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!