RSS

неделя, 8 април 2012 г.

Букет и гирлянди от крепирана хартия

Привет, цветни феички!
Честит празник на всички цветя, дръвчета и растения! Бъдете здрави, заредени с цветно настроение, искрени усмивки и нека свежият аромат на пролет, ви кара да летите и да бъдете себе си!
В тона на днешния, толкова цветен и усмихнат празник, ще ви показвам цветя.
Първия букет, който направих от цветя от крепирана хартия. Имах известни затруднения, като се има предвид, че до сега не съм правила букет, но пък беше забавно и приятно. Букета направих за една именничка. И понеже, хората, които ме познават, очакват да ги изненадам с картичка, този път реших да бъде нещо различно. Естествено дали ще е картичка или нещо друго, все трябваше да го направя. Въпросът беше дали да заложа на сигурното или да експериментирам с нещо ново. Не разполагах с много време, но все пак реших да опитам с букет. Извадих си хартиите и ножичките и започнах да изрязвам, цвят по цвят, докато не се получиха едни разцъфнали пролетни цветя. Малко повече време ми отне сглобяването на всички цветя в букет, но се справих. Разбира се, че има какво още да се желае, но като за първи опит, мисля, че се справих добре :)
 


И тъй като е Цветница, продължавам с цветята. Следващите са правени преди около месец, по поръчка на братовчедка ми, която искаше да изненада едно цвете, просто така, без повод. Поръчката беше за няколко гирлянда от цветя, всеки около 60 см дълъг. Имах подсказка и за цветовете, така, че ми беше много лесно да ги направя, а като ги видях какви са свежи, не се сдържах и сложих малко пърхащи пеперуди, за да е по-весело и по-пролетно. Ето и крайният резултат:
Само цветята
Готовите гирлянди
И понеже цветята са изцяло ръчна изработка, ще ги покажа при:
Shabby Tea Room - Week #108 - Homegrown Flowers

1 коментара:

isi каза...

прекрасни,свежи и пролетни!!

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!