RSS

събота, 1 декември 2012 г.

Декември е ...

Тази седмица в къщи се носи аромат на вкусни меденки. В офиса отдавна се носи ароматът на портокали и грепфрути. Декември е! Дори въздухът подсказва, че Коледа наближава. Украсихте ли вече домовете си? Нашия дом, вече грейна в коледна премяна, ехтят коледни песни и кипи трепетна подготовка. Месецът с най-много празници, най-много очаквания, най-много емоции. От няколко години у нас декември пристига с изненадана. Нали ги знаете онези приключенски календари, които отброяват дните до Коледа. Но не точно ония, които заливат пазара още от началото на ноеври, а техните подобия, в които освен лакомство има огромна доза любов. Обикновено, тези календари радват най-много децата, но не си мислете, че възрастните ги подминават с досата. Изпитано и доказано е, че във всеки от нас живее по едно дете и няма нищо лошо детето във нас да излиза наяве понякога. Осъзнавайки колко скучно живеем, забързани в работа и грижи, реших да разнообразя поне един месец от годината. От тази моя идея най-заслужено се облагодетелства сестра ми. Обичам да правя такива жестове, за хора които го оценяват, а тя определено е такъв човек. Първата година, малко късно ми дойде тази идея и нямах достатъчно време да се подготвя, та затова всяка вечер, след като тя си легнеше, оставях, на различно място, по една кутийка с датата, в която се съдържаше бонбон и послание. Всеки ден кутийките бяха различни, бонбоните също, но усмивката, всеки ден беше една такава радостна и щастлива, чак да му стане хубаво на човек. И ако някоя сутрин нямаше кутийка, погледът веднага се сменяше и с едни леко разочарвани, искрени очи питаше: "Защо няма кутийка?" А то, защото я лакомствата вкъщи са ми свършили, я не съм успяла да направя кутийката през нощта, но до края на деня всичко се нареждаше. Така на 25-ти Декември, под елхата имаше наредени куп цветни малки кутийки и една голяма до тях, с истинския подарък. Следващата година, бях подготвена по от рано и направих къщичка от кутийки, украсих я с коледни стикери, канелени пръчици и брокат. В кутийките пак се съдържаха бонбони и послания, за изпълнение през деня. Да, определено си струва да се зарадва и някое попораснало дете. Та, ако у вас нямате малки деца, не се чудете, а зарадвайте с мил жест, който ви е под ръка. Искрящите очи, през тези трепетни двадесет и четири дни са незаменими. Тази година, понеже е по-специална за сестра ми, до последно се чудих как да ораганизирам отброяването. Но, вече имам концепция, остава само да я осъществя. Ето, ПЪРВИ, вече е готов и чака да я изненада сутринта :) 
Погледът, усмивката, гласът ... Замислете се  за истински ценните неща в живота. Те са толкова малко, а ги отминаваме забързани и незабелязващи. Тази зима обърнете повече внимание на хората, които са ви скъпи и които само с един поглед могат да ви накарат да се почувствате щастливи. Заслужава си!

8 коментара:

Мария каза...

Кате, прекрасна си. Желая ти една много щастлива коледа, с много и само приятни изненади, ти я заслужаваш.

Katya Kovacheva каза...

Щом вие - хората, които обичам сте до мен, няма как да не е Коледата щастлива. А изненади не е спирало да има, благодарение на вас :)

Valia каза...

Катенце, изненадите са страхотни:) Жалко, че аз не мога да се организирам, ама съм подготвила моята изненада малко за след Коледа - като мине еуфорията от празниците, да е по-вълнуващо:)

Katya Kovacheva каза...

Ей, Валенце, ти не спираш да ме изненадваш! Орагнизирала си се много добре и ще си чакам следпразничната изненада, с нетърпение :)

CraftyEllie каза...

Много вдъхновяваща публикация! Изцяло в духа на Коледа!Пожелавам изненадатие да нямат край - и за сестра ти, и за теб :)

Didi Georgieva каза...

Сестра ти е голяма щастливка с теб мила Кати!Страхотна публикация.Струва си да се помисли по въпроса с изненадите.Май и аз ще пробвам.

Katya Kovacheva каза...

Благодаря, Ели :)

Katya Kovacheva каза...

Пробвай, Диди! За хората, които обичаш, всяко усилие и всяка секунда си заслужава!

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!