RSS

неделя, 17 март 2013 г.

Щастието ...

В началото на новата година, в началото на новия месец, в началото на новата седмица, в началото на новия ден; в началото на новия час..., се ражда щастието! То щастието, е заключено в малкото зрънце, което покълва на пролет; в малката песъчинка, която блещука, огряна от слънцето; в малкото камъче, което отмито от океана, е съвършено; в малките събития, които придават голяма стойност на живота. То щастието, те кара да подскачаш и да се усмихваш без причина; да избухваш в сълзи, после в истеричен смях; да се чувстваш огромно голям, а после нищожно малък; да усещаш приливите и отливите в сърцето си, и да се питаш, дали, то, няма да изскочи. То, истинското щастие, е неописуемо! Само човек, изпитал го в цялата му прелест, може да разбере идиотско-щастливата усмивка; изворът от сълзи, който не може да бъде контролиран; нестихващата душевна радост и уникалният танц на сърцето ти. Щастието, породено от началото..., началото на новия живот. Дори телефонът ти звъни някак различно, а миг по-късно - се подкосяват краката ти, гласът ти трепери и започваш да заекваш; кръвта от крайниците, се качва в главата ти; сърцето, тупти очестено, а ти се оглеждаш, за да разбереш, че не сънуваш. Не, не е никакъв сън! Дългоочакваното "вече си леля", отеква като ехо, в главата ти. Даваш воля на сълзите си, гледаш в далечината, усмихвайки се и си мислиш: "Колко малко му трябва на човек, за да бъде щастлив!" Едно слънце, изгряло точно навреме, за да озари живота ти и да ти докаже, че не е важно дали си голям или малък, а колко си значим за света. Доближаваш се, до малкото съкровище, представяш си кукла и не грешиш. Една малка главичка се подава от пеленките, а погледът ти се спира върху невинните и чисти като планиско езеро, очички. Съвършена е, истинска принцеса! Дарена е с най-подхоящото и звучно име - Полина - малка, изящна, крехка, надарена с много красота, борбен дух и жилав характер. Усмихваш се, умилена до сълзи и я приветстваш: Добре дошла, Полина!
Няма сила, която да откъсне погледа ти от нея, всичко останало губи смисъл. Можеш да стоиш с часове до креватчето й, съзерцавайки как спокойно спи; любувайки се на съвършенстото и красотата; осъзнавайки, как една шепа човек, може да осмисли целият ти живот. Страхуваш се да се доближиш по-близо, за да не нарушиш съня й; пееш най-нежната и мелодична песен; страх те е да я докоснеш, за да не я нараниш... и в момента, в който попада в ръцете ти, се изпълваш с усмивка и гордост.  Това е, то - ЩАСТИЕТО - не просто щастие, а съвършеното щастие!

 Добре дошла, принцесо! 
Бъди ни здрава, усмихвай се и се радвай на нашата обич! 
Ние ще те обградим с много любов и топлина, 
ще те накараме да се чувстваш най-щастлива на света 
и да запазиш красивата си усмивка през годините! 
Обичам те, много!Потърсете и вие щастието около себе си! Ако не сте го открили все още, най-искрено, ви желая да го намерите, в целият му блясък и съвършенство!5 коментара:

Валя каза...

И ние те обичаме, лельо:)

Мария каза...

Най - добрата леля за най-прекрасната принцеса

kami_bonbona каза...

Колко красива статия :) Кате, честито! Бъдете винаги толкова щастливи! Да цункаш и мачкаш тази кукла всеки ден и да помагаш много :))) Аз също най- много обичам да гледам съкровището ми как спи...Поздрави!

Katya Kovacheva каза...

Благодаря, Ками! Специални целучки за твоя малък юнак, да ти е жив и здрав и да ви дава много поводи за гордост!

Katya Kovacheva каза...

Благодаря ви, че ви има :)

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!