RSS

сряда, 22 май 2013 г.

Абитуриентска треска

Май месец е изпълнен с аромат на цъфнали цветя, огрян от слънчеви лъчи, окъпан в ситни пролетни капчици, свеж, празничен и топъл. То като се заредят едни празници, едно чудо, та целият месец минава в празник. И ето така неусетно почти ни се изнизва винаги. Дошло времето на абитуриентските балове. То балове ли са да ги опишеш... панаири и наддавания. Кой ще иде с по-екстравагантна и по-разголена рокля; кой с каква кола ще го докарат; кой колко ще се напие - все такива важни житейски въпроси вълнуват абитуриентите. Всеки абитуриент иска да бъде най-красивия, най-оригиналния. Мислят си, че завършването на средното е най-голямото постижение и искат, ама искат. Но това пък е идеален повод за всички търговци, които гледат да отскубят колкото се може повече от горките родители. Даа, горките родители - опитвайки се да угодят на чедата си, твърде често вземат кредит, за да направят най-приказния бал; вземат кредит, за да може да подарят така мечтания "силиконов бюст" на щерката; вземат кредит, за да купят супер мощен автомобил на гъзарчето, взело книжка преди месеци... Ех, в какво се превърнаха баловете!
Моят бал беше преди 12 години (леле, колко много време е минало). Нямах рокля за 600 лв, нямах прическа, нито грим; нямаше суетня и ненормални истерии; не съм събирала целия град, за да почерпя за невероятното постижение - завършване на средното. Дори на бала, отидох пеша с удобните си обувки, а на другарската ме заведоха със стария семеен Фиат. Това не ме прави по-малко човек. Може да не са се пръснали сума ти пари, но пък днес изпадам в умиление като се сетя за тези моменти. Знам, че много завършващи в този момент, биха ми задали въпроса: "Не съжаляваш ли?" - Не, не съжалявам, че имах скромен бал, дори напротив, аз не исках да бъде крещяш. Истината, мили момичета и момчета, е, че не материалните неща са важни, важно е усещането и спомените, които ще съхраните! Дано все повече млади хора да осъзнаят до тая истина скоро!
След като си казах мнението за баловете, сега ще ви покажа как можете да поднесете бижу или паричен подарък на абитуриентка. Всички заем, че дамите са кокетки и обичат аксесоарите и детайлите. Точно затова, моето предложение е картонена чантичка - така хем бягаме от стандартната опаковка, хем предизвикваме интерес и усмивка. Добавяме една мини картичка с красиво пожелание и ги поднасяма с много любов.




1 коментара:

Мария каза...

Прекрасно, оригинално, нестандартно, запомнящо се....

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!