RSS

петък, 15 ноември 2013 г.

Картички за благодарност

Продължавам с поредицата публикации назад във времето...
Двете картички, които ще видите по-долу са благодарствени. Поръча ми ги моята майка. Тя е човек, който умее да изказва благодарност и не пести думи и средства. Винаги намира точните думи, точното време и точното място. Винаги намира подходящият начин и винаги успява да трогне с жестовете, които прави. От малки, тя ни учеше да бъдем мили, добри и любезни, да благодарим за това, което получаваме, да ценим придобивките и да обръщаме внимание на детайлите. Да, детайлите! - онези малки неща, които повечето от нас не забелязват... Е моята майка, превръща точно малките неща в големи! 
Още си спомням преди мнооого години, когато Коледа се празнуваше по един съвсем различен начин, как някъде там чухме едно тайно звънче и двете със сестра ми, хукнахме към вратата да посерщнем Дядо Коледа. Вън на прага ни очакваше чувал пълен с подаръци...; или пък един щастлив следобед, след като бяхме уговорени, че ако спим на обяд, като се събудим ще има изненада... очакваха ни най-красивите сандвичи, сътворени с цялата любов на майка ни... И така година след година, вече сме големи, но тази прекрасна жена, не спира да ни изненадва с повод и без повод. Дали ще направи картичка с подръчни материали, или ще ни скрие нещо сладко в поредния колет, тя винаги намира начин да предизвика у нас щастливи усмивки.  
Благодарим ти, мила майчице, за това, че ни караш да се чустваме специални, това е ключът към истинското щастие! 
Благодарствените картички са за един специален лекар и за целия медицински екип на болница Уромедикс, Пловдив. Трогната от професионализма и човешкото отношение на хората там, майка ми искаше да им поднесе писмени благодарности. Присъединявам се и аз към нейните благодарности и се надявам да има повече истински лекари.
Реших преобладаващитят цвят да бъде зелен, тъй като това е цветът на здравето. Направих ги семли и изчистени. 
С тях ви пожелавам: "Бъдете здрави!" и се опитайте да цените всички малки и едва забележими моменти!1 коментара:

Мария каза...

Благодаря ти Кате. Благодаря за милите думи, благодаря за обичта с която ме даряваш, благодаря за това че отценяте и малкото, което правя за вас...БЛАГОДАРЯ ти от сърце .

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!