RSS

вторник, 31 декември 2013 г.

Ангелска песен

Само няколко часа ни делят от края на тази година... Последните дни седя и си мисля... защо ние хората не умеем да се радваме на простите неща? Напоследък попадам на истории или съдби, в които не всичко е перфектно... Хора гладни, безработни, невиждащи, нечуващи, неможещи да ходят, да говорят; хора, към които съдбата не е била така благосклонна... но въпреки това хора с огромни сърца. Замислям се и се чудя - как е възможно тези хора да бъдат толкова живи, щастливи, жизнерадостни? Как е възможно въпреки състоянието си, всеки ден да стават с желание за живот, да имат мечти, да чертаят планове? Как...
Продължавам да  мисля, да ми става и тъжно и радостно...усмихвам се през сълзи. Мисля, много мога да мисля, но действието е по-ценно. Тези хора умеят да ценят живота, да му се наслаждават, да го приемат такъв какъвто е, без претенции и уговорки. Тези хора, са истински! А ние вървим по дългите улици, разминаваме се и сякаш усмивката ни се свиди; сякаш ако кажем извинявай на човека, който неволно сме бутнали, ще обеднеем... Има толкова малки радости в живота, които не забелязваме, защото ги приемаме за даденост... Можем да видим слънцето, да усетим аромата на цветята, да докоснем водата, да вървим по пясъка, да пеем... можем да прегърнем любимите си хора да им кажем "извинявай", "благодаря", "прости ми", можем да им кажем "обичам те"... и това да изпълни живота ни с радост. Всички тия дребни дадености ни правят завършени индивиди, дали сме перфектни зависи от нас самите. 
От утре станете с усмивка, поздравете кондуктурката в автобуса, казвайте по-често "благодаря", "извинявай"; помогнете на прегърбената старица, която едва си носи торбите и бъдете по-добри. Живейте с вяра, дарявайте любов, имайте мечти, бъдете оптимисти, бъдете по-усмихнати от вчера и ще се почувствате съвършено. Всеки ден би бил хубав и щастлив, ако се чувстаме удовлетворени. А удовлетворението идва когато направиш нещо макар и малко, но значимо. Правете малки жестове, защото именно те ни превръщат в големи хора... 
Годината, която измина беше изпълнена с красиви преживявания и емоции... Някак с времето се научих по-бързо да забравям лощото и да помня само хубавото. Най-хубавият подарък за тази година, получих още в самото й начало от сестра ми - съкровището на леля - моята племенница. Тази година не пътувах много, но пък емоциии и пътуване в различни светове не ми липсваше. Научих се да бъда търпелива, да не бъда крайна в преценките си, да живея. И за пореден път се убедих, че когато имаш идея, по-добре да я реализираш на момента, защото отложиш ли за по-нататък, ще дойде последният момент, във който нервите и липсата на време те завладяват и прекрасната идея може да претърпи провал. И все пак... затварям последната страница на старата година... с усмивка.

Това е и последната ми картичка за тази година. Направих я по поръчка, за една вдъхновяваща дама. С нея искам да ви благодаря, приятели, че и тази година не спирахте да ме подкрепяте и се отбивахте тук, макар и аз понякога да липсвах. Оценявам всеки коментар, всяка ваша дума; радвам се, че ви има! Искам да пожелая на всички ви, да оставите във старата година лошите чувства и емоции. Да пристъпите във новата с нови надежди, оптимизъм, вяра в доброто и много любов в сърцата. Бъдете здрави и обичани!

Сега е време да си сипя едно празнично мартини, да се превърна в принцеса и да тъгвам за бала...Целувам ви!
Шумна, щастлива и весела вечер от мен :)

CMC#37 Happy New Year!
Хартиени вълшебства - Зимно предизвикателство №1 - "Ново начало"

3 коментара:

zara petkova каза...

Честита Нова Година! Приказна картичка, Катя! Пожелавам ти новата година да ти донесе много положителни емоции и много усмивки. Благодаря ти, че се включи в нашето първо предизвикателство в Хартиени вълшебства.

Miss Emerald каза...

Честита Нова година, Кате! Нека твоите пожелания се сбъднат, а красивата картичка, с която го правиш съм сигурна, че ще допринесе за това. Благодаря ти, че се включи в предизвикателството на Card Mania. Успех и ще те очакваме отново при нас с удоволствие.

...Just Me... каза...

Честита нова година,Кате! Нека бъде здрава,мирна,щастлива и успешна. Прекрасна ангелска картичка. Благодаря ти че я сподели в предизвикателството на Card Mania. Успех :)

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!