RSS

неделя, 15 март 2015 г.

Цветът на 2015 и сватбен сезон открит

Днес ще си говорим за цветовите тенденции и по-конкретно за цветът на 2015. Цветът на годината е Марсала. Цветът е червеникавокафяв и е вдъхновен от италианското ликьорно вино,  което носи същото име. То се произвежда в околностите на градовете Марсала и Трапани на остров Сицилия.
Честно да си призная, първоначално като видях този цвят се зачудих - "Що за скучен и тъмен цвят може да бъде цвят на годината?" Вглеждайки се по-дълбоко, осъзнах, че марсала е много топъл цвят и създава изискана визия на всичко, което е оцветено в него. А като започнах да работя с него, го обикнах. Първоначално направих един приятен колаж в тон марсала, който ме вдъхнови за по-нантатъчна работа.


Гледах този колаж в продължение на минути и мисълта ми вече беше друга - "Леле, какъв прекрасен цвят!"
Нали не мислите, че ще ви оставя само с прекрасния колаж? Естественото продължение, е да вкарам този цвят в ръчните си произведения. И да, поканих го в творческия си кът и вече не искам да се разделям с него. С цвят марсала обявявам началото на сватбения сезон при мен, за открит.
Въпреки, че има много комбинации с този цвят, мен най ми допада, комбинацията с екрю, слонова кост и злато. От долната палитра и вие може да изберете подходяща цветова комбинация.

Вече имам и първите мостри покани за 2015. И ако в цветовете има някаква тенденция, не знам дали това важи за формите. В крайна сметка повечето хора избират това, което им харесва, а не според тенденциите.
Няколко различни покани в цвят марсала, за да има за всеки вкус по нещо. 

Първата е леко разчупена, изразяваща свобода и дискретност. Перлички, какпчици роса, дантела и сатен, придават празничност и стил.Това е и номер две - елегантна и нежна феерия от дантела, органза и сатен.Обикновеният канап, в съчетание с изящните пеперуди, придават завършеност на цялата визия.


 
Третата е стандарна - черна дантела, сатен и перлен картон, носят усещане за стил и традиция. 
Четвъртата е тип папирус - сатен, органза, златна нишка и перлен картон - нежност и празничност.


Харесвам си ги всичките, но вече си имам и фаворит. Ще се радвам и вие да споделите кой е вашия фаворит.
2 коментара:

Валя каза...

Като ги видях и ми се прииска да се омъжа:) Всички са прекрасни, но моят фаворит е 4 и 2, цвета наистина е страхотен. Пожелавам ти много покани да направиш за щастливи младоженци през 2015г!

Katya Kovacheva каза...

Благодаря! Пожелавам ти го с цялото си сърце, Валенце - да намериш най-страхотния мъж, за когото да ти се прииска да се омъжиш! а твоите покани ще са още по-специални ;)

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!