RSS

петък, 13 март 2015 г.

Бу - Бу - Бу

Ако по това време на годината чувате бухали, нормално е! 
В ранна пролет, загадъчното им и величествено бухане се чува през цялата нощ. Това е времето, през което бухалите се размножават. За да могат да привлекат партньорите си, бухането им отеква надалеко. А когато се съберат, те бухат едновременно, в своеобразен дует.  Въпреки мрачния си и злобен вид, тази птица не е лишена от нежна семейна привързаност. Веднъж, създали поколение с партнцора си, те остават с него през целия си живот и са всеотдайни и предани родители. Бухалите живеят на закътани места и затънтени гори, далеч от слънчева светлина.
И въпреки строгия си външен вид, те имат причудлива украска. Мъдър, строг и самотен поглед имат бухалите, което често ги прави нехаресвани. Но аз напротив, обичам бухали. И точно такъв е героят на днешното ми творение.
С малко по-различна украска от стандартната, реших да опитомя един бухал, като му придам малко цветове и аромат. Ето я и самотната бухалка, която е облякла най-красивата премяна, застанала е сред пролетните цветове, в малко по-осветената част на гората, за да бъде забелязвана и не спира да буха, в очакване на своя партньор...
0 коментара:

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!