RSS

неделя, 30 август 2015 г.

Пътувайте, бъдете богати!Къде ни води всяко пътуване?...Към себе си; към поредната екзотична дестинация или към някое забравено кътче?
Където и да ни отведе, всяко осъществено пътуване ни обогатява, вдъхновява и ни дава нова енергия. Дестинацията няма много голямо значение, важен е пътя, по който ще преминем.
Важни са хората и културите, които ще срещнем; емоциите и чувствата, които ще изпитаме; възприятията и желанията, които ще се породят в нас.
Не посоката и дестинацията, а самият път има значение!
Всяка крачка и всеки нов ден, отключват нови мисли и таланти...
Наскоро попаднах на статия, в която американски бизнесмен, споделя опита си с пътуването на своите служители. Всяка година, той им осигурява 2 седмици изцяло платена от него почивка, като единственото условие е да посетят непознато за тях място  и след това да споделят с останалата част от екипа своите впечатления и преживявания. Според неговят опит, това оказва благоприятно развитие на компанията, тъй като служителите му се връщат заредени с креативни идеи, обогатени от срещите с новите места и хора и с желание за реализиране на нови проекти.
Каква е поуката ли? Ако вие сте работодател, без значение от броя на служителите ви, осигурете им поне еднодневно пътуване. Със сигурност има място дори и в града, което не са посещавали, а да не говорим за нашата малка и китна страна, която крие толкова много прекрасни и непознати за повечето от нас кътчета... Това е един малък жест, който ще се оцени високо; и който ако е правилно поднесен, ще има благоприятен ефект. Не е нужно да се правят винаги големи инвестиции, но ако искаме резултати, трябва да стимулираме и да подтиквме развитието, на хората, от които ги очакваме.
Лично за себе си, аз избрах да пътувам, колкото мога повече... Защото осъзнах, че всяка една похарчена стотинка за пътуване си заслужава. Да след година, няма да имам малка сума спестени пари , но ще имам натрупани купища преживявания, ще съм забогатяла с опознаването на нови места и култури; ще имам разнообразие от случки и великолепни спомени. Ето, тази инвестиция е напълно смислена и оправдана - нито времето е изгубено, нито парите! Аз определено си набавям още повече позитивна енергия от пътуването и се вдъхновявам.
А на вас как ви действа пътуването?
Ще се радвам, ако съм успяла да ви провокирам да грабнете куфара и да се отправите към първата дестинация, която е пред очите ви.
Наслаждавайте се на пътя... Пътувайте, бъдете богати!


0 коментара:

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!