RSS

събота, 5 септември 2015 г.

Да четем с позитивизъм


Знаете ли, че... четенето ни обогатява? Експериментирайте - прочетете ред, два или страничка от някоя книга...и после споделете как се чувствате.
Септември е идеалното време, да се настаните удобно сред природата и да разлистите любима книга. Да се пренесете в един по-различен свят, да погледнете през очите на главните герои и да пътешествате. И когато затворите книгата, да осъзнаете, че всички тези случки и мисли са реални и могат да ви се случат, ако го позволите. Книгите, ах, книгите... Не приемайте четенето за задължение. Четете с наслада. Само така ще успеете да оцените, това, което ви дават книгите. Усмивка и възхищение, това се чете по моето лице, когато затворя поредната книга.
Защо ви говоря за четене и за книги ли? Защото началото на новата учебна година е само след 10 дни... Голяма част от децата, я очакват с нетърпение, други се мръщат на уроците... За да бъде четенето и ученето по-приятно, трябва да го разнообразим и да го направим интересно преживяване. Може да организирате игра, с която учникът да научи материала, или състезание, в което на има поощрителни награди или да предложите тексът, койото трябва да се прочете по интересен начин. И в чест на всикчи, които обичат да четат с аксесоар, съм подготвила солидна доза позитивни книгоразделители. Приятно четене :)

 
 
 
 
 
 
 
 


0 коментара:

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!