RSS

понеделник, 14 ноември 2016 г.

Защо да изберем ръчна изработка?

Днешната поредица от публикации, завършвам с последния въпрос - Защо да предпочетете ръчното творчество пред масовото производство?
И при все, че всеки знае кое е ценно и кое не, понякога е хубаво да си припомняме какво всъщност е ръчното творчество.


Поредната покана за гости, рожден ден или сватба. Започва великото обмисляне на подаръка; мъчителната обиколка по магазините, в търсене на подходящия подарък. Какво да избера? Не обичам да подарявам ненужни вещи, а нужните всеки си ги купува. Така е, но съдейки по себе си, рядко отделям средства да си купя нещо уникално. Точно затова, когато избирам подаръци се старая да са уникални. Няма нищо по-хубаво да подариш подарък, създаден за конкретния повод и човек. Това е и основната причина, да се занимавам с ръчно творчество. И понеже познанията ми се ограничават до определени техники, в повечето случаи аз създавам картичката и крайната опаковка на подаръка. За същинския подарък, се доверявам на някой от ненадминатите майстори на ръчното творчество. Вече има специалисти  в толкова много области, така че дали ще избера да подаря бижу, дреха, чанта, сувенир или посуда, знам, че има на кого да се доверя.
Творците на ръчно творчество са хора, на които им доставя удоволствие създаването на ръчно направените изделия. Това е любов, креативност, уникалност. И това личи в самия продукт. А той от своя страна носи позитивната енергия на притежателите.
Избирайки ръчна изработка, щастието обхваща поне трима човека – създателят, поръчителят и получателят. Нали заради усмивките и ежеминутното щастие живеем? Животът е твърде кратък, за да избираме безвкусни подаръци и да отбиваме номера с нещо универсално. Понякога е хубаво да дадем воля на въображението си и да предизвикаме най-запомнящата усмивка.

Ако все още имате нужда от причини, защо да изберете ръчно творчество, ето няколко:

* Ръчната изработка означава качество, внимание и любов!

* Ръчната изработка е най-ценна, защото съдържа частица от човека, който я е изработил.

* Когато купувате ръчна изработка, вие осъществявате връзка с дизайнера на продукта.

* Купувайки от независими автори, вие директно ги подкрепяте. Те имат нужда от подкрепата на тяхното призвание повече от всичко.

* Да подариш ръчно изработен подарък е същността на подаряването. По този начин казвате на човека отсреща - "Искам да се чувстваш специален".

* Избирайки ръчна изработка, вие купувате не просто продукт, а изключителност. Всеки ръчно изработен продукт е уникат и не може да бъде повторен, което го прави специален.

* Да купувате ръчна изработка е печалба и за двете страни – вие обогатявате живота си с ръчно изработени стоки, а авторът бива стимулиран да продължава да осъществява творческите си идеи. И авторът, и вие сте щастливи.

* Купувайки ръчна изработка вие възпитавате и насърчавате децата си да проявяват креативност, уникалност и отношение.

* Освен всичко друго ръчната изработка е природосъобразен продукт, защото не се употребяват огромни заводски машини, химикали и няма отпадък от производството.

Вссеки сам може да си направи изводите. Идеята да споделя всичко това, не е да ви убеждавам да купувате ръчна изработка, а да ви издам някои "тайни" от кухнята и да викарам да се замислите всеи път когато купувате нещо; без значение дали е храна, козметичен продукт или сувенир. Избирайте продуктите така, че да не съжалявате за избора си.
Наближават едни от най-красивите празници в годината. Избрът на подаръци с всяка година става все по-труден. И ако все пак решите да изберете ръчно изработени подаръци, но не знаете къде точно да ги търсите, винаги съм на разположение и  радост ще ви насоча към правилния творец за вашата идея. Единственото, което трябва да имате предвид, че ръчното творчество изисква време, затова се ориентирайте на време в избора.
Това са няколко добри платформи, където стотици автори публикуват творенията си, може да намерите нещо поодходящо:

2 коментара:

Didi Georgieva каза...

Кате както винаги -УНИКАЛНА!Прочитам всичко на един дъх и се чудя как така сякаш четеш мислите ми.Всичко написано от теб е толкова точно ,ясно и правилно.Браво момиче-възхищавам ти се от сърце.Продължавай все така!

Katya Kovacheva каза...

Много ти благодаря, Диди! За високата оценка, за признанието и затова, че намираш време да се отбиеш тук и да изпиеш едно кафе с мен, пък макар и виртуално :)

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!