RSS

неделя, 1 януари 2017 г.

Магията на блясъка

Една бяла магия ни обгърна в последния ден на Декември. Земята осъмна отрупана с пухкав сняг, а децата осъмнаха с радостни викове и искрени усмивки. Нова година е! Нека снегът да вали; нека да летят шейни; нека да бъде чисто и бяло в душите ни; нека добро да цари! Снегът ни примпомни отново детството и сякаш станахме по детски радостни; не бързахме с трескавата подготовка; наслаждавахме се на всеки момент от деня; на всяка снежинка падаща от светлото небе. Уют, снежна белота и усмивки, какво друго е нужно, за един незабравим празник... Блясъкът не е нито в пламъка на свещите, нито в искриците на шампанското, нито в разноцветните фоерверки... Блясъкът е в очите на хората, с които избрахме да споделим този последен ден от една отминаваща година. И макар да я посрещнахме на тъмно, светлината, която очите излъчваха ни показваше, че полунощ е дошла и вече е Нова Година.
Започваме на нова сметка да правим планове за тази година, а всъщност живота със всяка минута ни учи, че не е нужно да планираме нищо, трябва само да се наслаждаваме на това, което е сега. Да оценяваме вниманието, с което някой ни дарява; старанието, с което е опакован подаръка ни; грижата, с която е приготвена вечерята ни; прегръдката, с която някой ни дарява, а всъщнот иска да получи от нас... Всичко това на пръв поглед е обикновено, но толкова истинско и безценно, колкото днешният прекрасен първи ден от новата година. И тази година няма да ви пожелавам да сбъдвате мечти и да превземате океани; тази година ви желая да бъдете здрави, да имате очи да виждате и бистър ум, да оценявате чудесата на всеки следващ ден, защото това е магията на блясъка.
Честита Нова Година, приятели!

2 коментара:

Didi Georgieva каза...

Кати ,невероятна си!Всичко което пишеш сякаш искам да го кажа и аз.Браво!Чета с голям интерес всичко което пишеш и съм ти голяма фенка.Прегръдкииииииииииииииии

Katya Kovacheva каза...

Благодаря ти, Диди,за прерасните думи! Радвам се, че ти харесва тук и моите писаници ти доставят удоволствие :)

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!