RSS

вторник, 5 декември 2017 г.

Здравей!

Поглеждам календара - Декември... Виждам едно прекрасно лице,което ме гледа от там и се сещам за блога. Блога, в който най-напред показвах най-новите чудесийки и споделях историята на тяхното създаване...
Поизтупах малко праха и го разрових. Толкова много истории и творения, а не са дори и половината на това, което имам да показвам.
2017...4 истории и едно единствено творение. Не е случайност! Не съм забравила за това прекрасно място,която създадох с толкова много любов! Думите, думите ми липсват, затова не съм ви показвала нищо тази година. Не искам това място да се превърна в порледния блог с картинки, социалната мрежа е по-добро място за това.
Ето, за това ме няма.
Предколедно, всеки бърза нанякъде - да осигури украса, да напазарува подаръци, да приготви празнична трапеза. Аз ли - бързам и аз. Толкова бързам последните години, че пропускам подготовката. Пропускам коледните календари, отброяването; пропускам украсата и вълнението;...но аромата на печена тиква и портокали все още го улавям. Несъзнателно се превърнах в скучен възрастен. Бързам да свърша всички задачи; да не пропусна нещо, защото времето се изнизва. А после се обръщам назад, виждам, че колкото и да бързам, все нещо остава недовършено, ненаправено, неподредено. Остава и неприятното усещане, че крада от себе си.
Не съм крадец!
Спрях за момент.
Украсих. Запалих коледните светлини. Изпекох тиква. Обелих портокали. И седнах под топлото одеалце, за да ти кажа: Здравей!С тази коледна звезда, надявам се да възродя това място и този път, дано да е завинаги!

3 коментара:

Didi Georgieva каза...

Ехеее Кати ,липсваше ми толкова много.
Радвам се, че си решила отново да се завърнеш сред нас.
Успех,
и дано вдъхновението не те напуска никога.

Katya Kovacheva каза...

Благодаря за пожеланията, Диди! Дано :)

Мария каза...

Дано през новата година да отделяш повече време за себе си.Работата няма край, но живота има.Така че живей, мечтай, дерзай и бъди удовлетворена и щастлива.

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!