RSS

четвъртък, 4 януари 2018 г.

Съвършенство, щастие и гордост

Времето минава бързо, направо лети. Помня този ден като вчера.
Беше студен зимен ден и през облаците успяваше да се прокрадне слънце. Аз отново бях улисана в работа, докато не звънна телефона:
-Имаме си момиченце. Честито, вече си леля!
За няколко минути останах с ехото - леля, леля, леля... Опитах се да осъзная - плаках, усмихвах се, треперих. Опомних се и видях, че слънцето вече грее по-ярко. И точно в този момент, светът ми се промени завинаги. Свят на съвършенство, щастие и гордост. Свят побиращ се в едно име - Полина.
А беше толкова фина и малка. Изпитвах страх да я докосна, за да не я нараня. Но не можех да се наситя да я гледам и да й пея. Вече престрашила се я гушвах нежно и така до безкрай, пеех песнички и я приспивах...
Колко бързо минава времето! Вече си има собствена стая с мечтаното двуетажно легло, в което заспива сама. А понякога ме кани на гости с приспиване. Тогава готвим в нейната кухня, играем игри, четем приказки, а на сутринта се гушкаме в леглото преди да станем. Понякога пък не й е до мен, защото както тя казва: "Не виждаш ли, че съм заета." А когато дойде в къщи и ме види да творя, грабва ножичките си и картоните, сяда до мен и казва: "Лельо и аз ще работя." Друг път ми звъни да ми поръча да й сготвя супа. А преди ден ми обясни, че съм се объркала - "Лельоо, само в баницата не обичам сирене, на питката трябваше да сложиш!" И така ден след ден, тя ме учи на нещо ново. Всеки неин бисер или изява, ме кара да се чувствам едновременно щастлива и горда, че именно мен е избрала за своя леля.
И така, последните пет години.
Днес тя е звездата на деня! Вече пораснала, с прическа и специална рокля, съвършенството става на 5!
Расти все така здрава, умна, пленяваща и красива, прицесо!
Запази упоритостта, с която постигаш всичко! Усвои търпението,за да изпъкне изяществото ти!
Продължавай да раздаваш от вълшебните си усмивки и да огряваш денят ми със слънчевия си поглед!
Бъди щаслива и безгрижна в игрите! Приключенствай, пътешествай заобиколена от верни приятели!
Мечтай и откривай нови светове и знай, че всичко е възможно!
А ако нещо ти се струва невъзможно, знаеш на кой да се обадиш :)
Обичам те безкрайно, разкошотийке!

Този път реших, всичко, което подготвям за роженният й ден да е изненада. След дълго питане с кои герои да са поканите и целият й рожден ден, тя се спря на Замръзналото Кралство. Чудесно, вече имах идея - ще направя поканите във формата на замъци! И така след известно рязане и оформяне и малко нерви, завърших поканите в срока, който бях обещала. В момента, в който й казах, че поканите й са готови, бяхме на разходка и тя пожела веднага да ходим до вкъщи, за да ги види. Доста нетърпелива е, а тъкмо бяхме излезли. Вложиш малко въобръжения и я накарах да минем под ледените виулки в центъра, за да се почувстваме като в кралството, а накрая ще идем и при поканите. За съжаление не запечатах момента, в който й ги показах, но беше...Уау! "Ама това е дворец!" Едни удивени сини очи гледаха с възхищение, а аз; аз бях за пореден път изпълнена от щастие.
Хиляди въпроси - от къде намерих лъскавите хартийки; как съм знаела, че щи й харесат; как изрязах замъците..... А аз зададох само един.
-Да, много ми харесват! Аз си представях, че ще бъдат така като картички, а ти как си успяла да направиш замъци? Много са хубави и с лъскавко, както обичам!
-С много любов, за теб принцесо! - отговорих аз.
Точно така, това, което не се получава с любов, се получава с много любов!
Не знам дали банера, който съм подготвила и цифрата ще породи същата усмивка и удивление, но ще ви кажа по-нататък, като видя реакцията й.
А вие продължавайте да вършите всичко с много любов!
Слънчев ден!


4 коментара:

Мария каза...

Кате, невероятна си и с това, което правиш и с това, което казваш.За пореден път разтърси душата ми и ме накара на плача от радост и гордост.Бъдете здрави и се обичайте - това за мен е всичко.

Katya Kovacheva каза...

Благодаря ти, майче! Бъди ни здрава и ти, и ни обичай, защото и ти за нас си всичко, дори рядко да го показваме.

Didi Georgieva каза...

Кати винаги успяваш с такава увлекателност и интерес да ме грабнеш и да не спирам да чета до последната думичка.Браво момиче!Вълшебница си ти!Няма как да не се харесат нещата щом като си ги правила наистина с толкова много лююбов.Прадължавай все така.Прегръдки.....Диди

Katya Kovacheva каза...

Много ти благодаря, Диди! ТОва е идеята, не само да показвам какво съм направила, а да разказвам иториите на творенията :)
Прегръдки и от мен :*

Публикуване на коментар

С нетърпение очаквам и чета всеки ваш коментар!
Благодаря, че се отбихте в моето пространство!